Brandbeveiliging

Ieder jaar komen veel mensen helaas om het leven als gevolg van een brand in hun woonhuis of bij hun bedrijf. Bovendien vallen er jaarlijks vele gewonden omdat de getroffenen niet op tijd weg kunnen komen. Om deze tragische gebeurtenissen te proberen te voorkomen, kunt u uw pand, of dit nu een woonhuis of een kantoorpand betreft, goed tegen brand beveiligen. Hiervoor zijn verschillende systemen beschikbaar. Wilt u graag geadviseerd worden door onze beveiligingsadviseur neem dan snel contact met ons op.

Mogen wij u terugbellen?

Wij leveren, installeren, en onderhouden professionele beveiligingssytemen

Brandmeldsystemen

Ieder jaar komen veel mensen helaas om het leven als gevolg van een brand in hun woonhuis of bij hun bedrijf. Bovendien vallen er jaarlijst vele gewonden omdat de getroffenen niet op tijd weg kunnen komen. Om deze tragische gebeurtenissen te proberen te voorkomen, kunt u uw pand, of dit nu een woonhuis of een kantoorpand betreft, goed tegen brand beveiligen. Hiervoor zijn verschillende systemen beschikbaar. Een van de meest bekende systemen om de eerste signalen van een mogelijke brand op te vangen, is de rookmelder. Dit is een van de onderdelen van een brandmeldinstallatie. In sommige landen is een rookmelder in elke ruimte van het pand verplicht. Deze apparaatjes geven een hoog geluid af zodra er ergens rook is en geven u de mogelijkheid om op tijd weg te kunnen komen. Soms zijn deze apparaatjes echter zeer gevoelig en gaan ze ook af als er stoom in komt. Hang de rookmelder daarom niet te dicht bij het fornuis of bij een open haard. U kunt ervoor kiezen om de rookmelders aan te sluiten op de alarminstallatie, zodat u ook bij uw afwezigheid op de hoogte wordt gebracht als er in uw pand rookontwikkeling is. U kunt de rookmelders ook aan de meldkamer koppelen. Op deze manier zijn de hulpdiensten sneller op de hoogte en kunnen ze eerder in actie komen om de materiële schade proberen te beperken. Er zijn draadloze en bedrade rookmelders.

Brandmeldinstallaties bestaan echter niet alleen uit rookmelders. Er wordt verschil gemaakt tussen automatische systemen, waarvan sommige direct signalen naar de meldkamer van de brandweer sturen, en handmelders. Met de handmelders wordt alleen een signaal verstuurd als iemand de handmelder activeert. Dankzij de koppeling aan de meldkamer kan er snel actie worden ondernomen. In veel gevallen moet er elk jaar een controle worden uitgevoerd om te bepalen of de installatie aan de norm voldoet. De norm waaraan een installatie moet voldoen is de NEN 2535. Als de installatie voldoet, wordt er een speciaal certificaat voor afgegeven. Het afgegeven certificaat is drie jaar geldig, zolang er niets aan de wet- en regelgeving inzake brandmeldinstallaties verandert. Bij veranderingen op dit gebied moet het systeem opnieuw gekeurd worden. Voor elk pand is er een bouwbesluit afgegeven, waarin staat aangegeven of de controle van de brandmeldinstallatie verplicht is of niet. Alleen als in het bouwbesluit staat dat dit verplicht is, moet de controle jaarlijks worden uitgevoerd. Het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV) is verantwoordelijk voor de afgifte van de certificaten. De beheerder van de brandmeldinstallatie is verplicht de controles te laten uitvoeren.

Andere onderdelen van de brandmeldinstallatie, naast rookmelders, automatische brandmelders en handmelders, zijn onder meer akoestische (hoorbare) en optische (zichtbare) signaalgevers. De doormeldapparatuur meldt brand en/of storingen aan de betrokken instanties.

Er zijn vijf soorten brandmeldinstallaties, te weten volledige bewaking, gedeeltelijke bewaking, ruimtebewaking, niet-automatische bewaking en objectbewaking. Een combinatie van deze soorten behoort ook tot de mogelijkheden. In het Programma van Eisen (PVE) staat per soort gebouw welke soort brandmeldinstallatie er moet worden geplaatst. De brandmeldinstallaties zijn volgens een aantal verschillende soorten systemen op te bouwen: analoog (geadresseerd) en conventioneel. Bij de eerste vorm worden alle onderdelen in een lusvorm met elkaar verbonden. Elk onderdeel staat apart in contact met de centrale. Een conventioneel systeem communiceert per zone, waardoor men kan achterhalen waar het alarm is afgegaan. Het is dan niet duidelijk welk onderdeel van de brandmeldinstallatie de brand heeft veroorzaakt. Het is afhankelijk van het type gebouw welke van deze twee soorten het beste werkt. Laat u adviseren door een van onze vakkundige adviseurs voordat u een systeem laat plaatsen.

Neem voor meer informatie over de mogelijkheden contact met ons op of vraag een offerte aan.

Heeft u een alarmsysteem voor uw woonhuis of bedrijf nodig? Neem snel contact op voor de mogelijkheden

Informatie aanvragen

Wilt u graag meer informatie over onze producten en diensten?
Vul onderstaand formulier volledig in en wij zullen z.s.m
contact met u opnemen om de mogelijkheden te bespreken.

Contactgegevens

Argon 15-O, 4751 XC, Oud-Gastel
0165-565959
info@dualbeveiligingen.nl
KvK: 61116963

Dual Beveiligingen

Dual beveiligingen

Wij zijn een erkend beveiligingsinstallatiebedrijf en bieden totaaloplossingen op het gebied van beveiligingssystemen.

Contactgegevens

Argon 15-O
4751 XC Oud-Gastel
+31(0)16 556 5959
info@dualbeveiligingen.nl